Placemaking / sociale gebiedsontwikkeling rondom ‘The Cube’

Deze opdracht wordt uitgevoerd door Eva en Rachella
Looptijd opdracht: September 2020 – heden

In het centrumgebied van Overvecht landt eind 2021 The Cube; een markant studentenwooncomplex dat bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000 vierkante meter aan publieke voorzieningen. De komst van de nieuwbouw en het groot aantal studenten brengt een aantal uitdagingen, maar vooral een hoop kansen met zich mee. Een goede verbinding met de rest van de wijk is van cruciaal belang, The Social Collective is gevraagd dit te begeleiden. We werken in opdracht van Van Wijnen en Rockfield Real Estate.

Placemaking

We willen dat mensen verbonden zijn met hun leefomgeving, daarom betrekken we ondernemers, bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden in de ontwikkeling van deze plek, o.a. door middel van communicatie en events.

“Op naar een heldere positionering en binding in een nieuwe wijk.”

Onze aanpak

  • We ontwikkelden een visie voor de plek: op basis van input vanuit de wijk en door te kijken naar welke kansen er liggen voor Overvecht, in een verbinding tussen studenten en met de wijk.
  • We zochten binnen het lokale netwerk naar ondernemers voor in de plint (de begane grond) die passen bij deze visie.
  • We vormen samenwerkingen om programma mee te maken in de openbare ruimte, die ook op de lange termijn bijdragen aan verbinding op deze plek.
  • We organiseren een of meerdere events die aansluiten bij de visie en bijdragen aan de binding met Overvecht.
  • We adviseren de betrokken partijen over buurtbinding en samenwerkingen met (potentiële) partners in de wijk.

Meer weten?

In onze trajecten verdiepen we ons in de wijk waar we zijn, we hebben oog voor wensen, kansen en gevoeligheden die er zijn door onze persoonlijke aanpak. Zo komen we altijd tot een gedragen en gemotiveerd eindresultaat. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Werkwijze en rol TSC

Opbrengst/uitkomst/output

Foto’s

Foto’s

Testimonial

  • Hier komt nog een testemonial van Revive Overvecht

    Naam auteur
Buurtborrel Buurtcomite STALAU