Kwartiermaken op De Dreef

Gedeelde- en verzamelwerkplekken, kantoortuinen en andere vormen van shared office space worden steeds vaker verkozen boven traditioneel kantoorgebruik. Zo ook op ‘De Dreef’ in Overvecht, waar een kantoorpand wordt ingericht met gezamenlijke werk- en maakruimtes en waar o.a. een school, maatschappelijke organisaties en en lokale ondernemers zijn gevestigd. Op De Dreef leeft de wens om, naast het delen van de ruimtes, meer verbinding te maken en te onderzoeken of en welke vorm van onderlinge samenwerking er mogelijk is.

“Ondersteunen van partijen om nieuwe, zinvolle verbindingen aan te gaan.”

Kwartiermaken op De Dreef

Gedeelde- en verzamelwerkplekken, kantoortuinen en andere vormen van shared office space worden steeds vaker verkozen boven traditioneel kantoorgebruik. Zo ook op ‘De Dreef’ in Overvecht, waar een kantoorpand wordt ingericht met gezamenlijke werk- en maakruimtes en waar o.a. een school, maatschappelijke organisaties en en lokale ondernemers zijn gevestigd. Op De Dreef leeft de wens om, naast het delen van de ruimtes, meer verbinding te maken en te onderzoeken of en welke vorm van onderlinge samenwerking er mogelijk is.

“Ondersteunen van partijen om nieuwe, zinvolle verbindingen aan te gaan.”

Werkwijze en rol TSC

The Social Collective heeft heeft zich ingezet voor de onderlinge verbinding tussen huurders en uiteindelijk de ontwikkeling van een identiteit en uitstraling van van De Dreef, middels een persoonlijke aanpak en met veel aandacht voor gebruikers en huurders van de locatie. Enerzijds door zelf plaats te nemen als gebruiker van het pand, anderzijds door het organiseren van een serie van methodische activiteiten (o.a. een structurele pand brede lunch voor alle huurders, afnemen van interviews en opzetten vraaggesprekken etc.) en interventies (o.a. aanmaken social media, ontwikkelen huisstijl locatie, opknappen en vergroening binnen- en buitenruimtes.)

Opbrengst/uitkomst/output

Het pand krijgt steeds meer karakter en een frisser imago. In samenspraak met betrokkenen en huurders van het pand is een huisstijl ontwikkeld, voor online en offline gebruik. Gebruikers en huurders ervaren meer openheid, weten elkaar beter te vinden en er ontstaan meer (inpandige) samenwerkingen. Ook naar buiten toe krijgt De Dreef een uitstraling die meer open en toegankelijk is.

Werkwijze en rol TSC

The Social Collective heeft heeft zich ingezet voor de onderlinge verbinding tussen huurders en uiteindelijk de ontwikkeling van een identiteit en uitstraling van van De Dreef, middels een persoonlijke aanpak en met veel aandacht voor gebruikers en huurders van de locatie. Enerzijds door zelf plaats te nemen als gebruiker van het pand, anderzijds door het organiseren van een serie van methodische activiteiten (o.a. een structurele pand brede lunch voor alle huurders, afnemen van interviews en opzetten vraaggesprekken etc.) en interventies (o.a. aanmaken social media, ontwikkelen huisstijl locatie, opknappen en vergroening binnen- en buitenruimtes.)

Opbrengst/uitkomst/output

Het pand krijgt steeds meer karakter en een frisser imago. In samenspraak met betrokkenen en huurders van het pand is een huisstijl ontwikkeld, voor online en offline gebruik. Gebruikers en huurders ervaren meer openheid, weten elkaar beter te vinden en er ontstaan meer (inpandige) samenwerkingen. Ook naar buiten toe krijgt De Dreef een uitstraling die meer open en toegankelijk is.

Foto’s

Testimonial

  • Hier komt nog een testemonial van kwartiermaken de dreef 

    Naam auteur